تمکن مالی یکی از مسیرهای مهاجرت به کشورهای اروپایی است و برای افرادی که به دنبال زندگی در اروپا هستند، جذابیت دارد. برای مهاجرت از این روش شما باید منابع مالی کافی برای حمایت مالی از خود یا خانواده خود را داشته باشید. تمکن مالی یونان و تمکن مالی پرتغال برنامههای مختلفی را شامل میشوند و شما با توجه به سلیقه و همچنین تصمیمات خود میتوانید به این دو کشور محبوب وارد شوید. در مقاله پیش رو به مقایسه برنامههای تمکن مالی در این دو کشور اروپایی خواهیم پرداخت.
برنامه تمکن مالی کشور یونان به عنوان “برنامه خود حمایتی” یا FIP (Financially Independent Person) شناخته میشود. این برنامه به افرادی که توانایی سرمایهگذاری مالی در این کشور را دارند، اجازه میدهد به اقامت یونان دست پیدا کنند.
شرایط این ویزا
برای اخذ ویزای تمکن مالی یونان، افراد باید سه شرط اصلی را برآورده کنند. ابتدا باید دارای تمکن مالی کافی باشند تا بتوانند هزینههای زندگی خود و خانواده را بدون نیاز به کار در کشور مقصد تأمین کنند. این تمکن مالی باید از طریق معتبرترین مدارک مالی نظیر گردش حساب بانکی یا درآمد از منابع مختلف مانند سود بانکی و سهام، اجاره ملک و حقوق بازنشستگی اثبات شود.
ثانیاً، باید قصد عدم اشتغال در ادارات دولتی این کشور را اثبات کنند. سوم این که افراد باید دارای درآمد ماهانه حداقل 2000 یورو باشند که این مقدار با افزایش تعداد اعضای خانواده بیشتر میشود. موارد ذکر شده شرایط اساسی برای اخذ ویزای تمکن مالی کشور یونان هستند و افراد برای مهاجرت به این کشور باید آنها را رعایت کنند.
برنامه تمکن مالی پرتغال تحت عنوان “برنامه D7” شناخته میشود و به افرادی که دارای درآمد کافی هستند، اجازه میدهد به اقامت دائم این کشور برسند. برای افرادی که به دنبال مهاجرت به اروپا هستند، این برنامه جذابیت زیادی دارد زیرا افراد پس از فقط 5 سال اقامت، شرایط اخذ شهروندی این کشور را دارا میباشند.
شرایط این ویزا
برای اخذ ویزای این کشور مانند تمکن مالی یونان باید شرایطی را داشته باشید. شرط اصلی برای مهاجرت به پرتغال از طریق برنامه تمکن مالی، داشتن منابع مالی در کشور مبدأ و دریافت منظم و مستمر درآمد ماهیانه غیر وابسته به شغل است. برای دریافت ویزای D7 باید حداقل مبلغ 100 هزار یورو در حساب بانکی شما موجود باشد.
اگر درخواست شما برای اخذ این ویزا تأیید شود، باید در یکی از بانکهای این کشور حساب بانکی باز کنید و این مبلغ را در آن نگه دارید. شما میتوانید فرزندان، همسر و حتی والدین وابسته به خود را نیز در پرونده قرار دهید؛ البته در این شرایط مبلغ مورد نیاز برای حداقل درآمد افزایش خواهد یافت.
برنامههای تمکن مالی پرتغال و یونان دو مسیر مهاجرت به اروپا را فراهم میکنند، اما با ویژگیها و شرایط متفاوتی همراه هستند. اگر میخواهید بدانید کدام برنامه برای شما مناسبتر است باید به طور کامل ویژگیها و شرایط این برنامهها را در نظر بگیرید؛ علاوه بر آن لازم است شرایط خود را هم بررسی کرده و سپس اقدام کنید. در ادامه یک مقایسه از این دو کشور در زمینه برنامه تمکن مالی یا ویزای خود حمایتی خواهیم داشت.
میزان سرمایهگذاری اولیه
یکی از مهمترین مواردی که در برنامههای تمکن مالی باید بدان توجه کرد، میزان سرمایه اولیه برای اخذ این نوع اقامت است. در برنامه تمکن مالی شما نیاز به مقدار معینی درآمد دارید که باید آن را با توجه به منابع رسمی و قانونی به اثبات برسانید. در برنامه تمکن مالی کشور یونان همانطور که گفتیم حقوق ماهانه فرد باید چیزی حدود 2000 یورو باشد. در برنامه تمکن مالی پرتغال این مبلغ بیشتر است؛ بنابراین اگر به دنبال این هستید از بین این دو کشور گزینه ارزانتری را انتخاب کنید، یونان گزینه بهتری است.
مدت زمان اخذ ویزا
یکی دیگر از مواردی که در برنامه تمکن مالی یونان و پرتغال باید مورد توجه قرار گیرد، مدت زمانی است که پروسه اخذ ویزا زمان میبرد. در این مورد هم کشور یونان شرایط بهتری دارد. در حالی که مدت زمان این پروسه برای این کشور حدودا 5 ماه زمان میبرد، صدور ویزای تمکن پرتغال بیش از 7 ماه طول میکشد. اگر برای شما اهمیت دارد زودتر مهاجرت کنید و نمیخواهید خیلی منتظر اخذ ویزا باشید، شرایط یونان بهتر است.
مدت زمان اخذ اقامت اولیه
پس از مهاجرت به همه کشورها به مهاجران قانونی یک مجوز اقامت اولیه داده میشود. این مجوز اقامت در هر کشوری مدت زمان معینی دارد. در برنامه تمکن مالی یونان اقامت اولیه دو ساله صادر میشود. پس از اینکه دو سال تمام شد، در صورت داشتن شرایط اقامت تا 2 سال دیگر و پس از آن هر 3 سال میتوان نسبت به تمدید آن اقدام کرد.
در کشور پرتغال اقامت اولیه برای مهاجران تمکن مالی ابتدا برای یک سال صادر میشود. پس از گذشت یک سال و در صورت داشتن شرایط شما میتوانید اقامت خود را برای دو سال دیگر هم تمدید کنید. پس به طور کلی یونان اقامت هفت ساله و پرتغال اقامت پنج ساله را در اختیار شما قرار میدهد.
به علاوه ممکن است زمان پاسخدهی از سوی کنسولگری یا سفارت پرتغال و یونان با یکدیگر متفاوت باشند.
مدت زمان حضور فیزیکی در کشور مقصد
طبق قانون اتحادیه اروپا عموماً کسانی که میخواهند اقامت یک کشور اروپایی را بگیرند باید چیزی حدود 183 روز از سال را به طور فیزیکی در آن کشور حضور داشته باشند. حال چیزی که در مورد کشورهای مختلف متفاوت بوده، میزان سخت گیری از این بابت است. مثلاً کشور یونان در این باره نسبت به بسیاری از کشورها سختگیریهای کمتری دارد و شما موظف نیستید به طور دقیق و مشخص تمام این 183 روز را در کشور حضور داشته باشید؛ اما در مورد کشوری مانند پرتغال این سخت گیری کمی بیشتر است.
جهت اطلاع از آخرین شرایط و قوانین مهاجرتی میتوانید با شماره 02122110460 تماس حاصل کنید و یا همین حالا فرم ارزیابی رایگان را تکمیل کنید تا در اسرع وقت کارشناسان ارشد ویزاپلاس با شما تماس بگیرند.
کلام پایانی
تمکن مالی در هر یک از کشورها میتواند به افراد کمک کند به یک زندگی جدید در اروپا دست پیدا کنند؛ اما انتخاب بین یونان و پرتغال بستگی به شرایط شخصی و مالی هر فرد دارد. شما باید مزایا و معایب هر برنامه را به دقت بررسی کرده و تصمیمی مطابق با اهداف و نیازهای شخصی خود بگیرید. ویزاپلاس یک منبع معتبر برای اخذ ویزای تمکن مالی یونان و پرتغال است. با تخصص در مهاجرت و اقامت در اروپا، ویزاپلاس به مشتریان خدمات متنوعی ارائه میدهد.