پیشنهادهایی

برای شما

تفاوت ویزاهای اقامتی با ویزاهای غیراقامتی

1403-02-22

ویزای اقامتی و ویزای غیر اقامتی چیست؟

لازمه ورود به هر کشور خارجی داشتن مجوزی است که به آن ویزا یا روادید می‌گویند. به طور کلی ویزاها بر اساس ویژگی‌هایی که دارند به دو دسته ویزاهای اقامتی و ویزاهای غیر اقامتی تقسیم می‌شوند. آشنایی با تفاوت­های میان این دو ویزا می‌تواند شما را در انتخاب روادید مناسب خود کمک کند.

همچنین موجب می­شود که بتوانید راحت تر برای دریافت ویزای مورد نظر خود اقدام کنید و اسناد مرتبط با آن را ارائه دهید؛ از این رو در این مقاله قصد داریم به بیان تفاوت­های میان ویزای اقامتی و غیر اقامتی بپردازیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اگر تجربه سفرهای خارجی را داشته باشید، حتماً با ویزا و فرآیند دریافت آن آشنا هستید. نکته بسیار مهمی که در این زمینه باید به آن توجه کنید، این بوده که اهداف شما از سفر به کشور مقصد چه مواردی است؛ چراکه هدف شما تعیین کننده نوع ویزایی بوده که باید برای آن اقدام کنید. هر گونه اشتباهی که در این خصوص صورت بگیرد، می‌تواند برای شما مشکلات متعددی را ایجاد کند و زمان و هزینه زیادی را از شما بگیرد.

اگرچه استفاده از خدمات و مشاوره‌های ارزشمند شرکت های مهاجرتی معتبر مانند ویزاپلاس می‌تواند شما را از این چالش‌ها مصون دارد؛ اما لازم است برای استفاده بهتر از خدمات این مجموعه با تفاوت­های این دو گروه ویزا که در ادامه بیان می‌شوند، آشنا شوید.

اولین موردی که می‌توان از آن به عنوان تفاوت میان ویزاهای اقامتی و غیر اقامتی یاد کرد، مدت زمانی است که می‌توانید در کشور مورد نظر خود با کمک هر یک از این ویزاها بمانید. ویزاهای غیر اقامتی مانند ویزاهای توریستی، ویزاهای کاری با هدف شرکت در دوره آموزشی، کنفرانس و تجارت و ویزاهای درمانی جزء مواردی هستند که برای ماندن فرد در کشور مورد نظر محدودیت‌های زمانی اعمال می‌کنند و دارای تاریخ انقضا هستند.

به عبارت دیگر، افراد با اخذ این ویزاها باید پس از مدت زمانی که اغلب کمتر از یک سال است، به کشور مبدأ خود برگردند و یا برای تمدید ویزای خود اقدامات لازم را در اداره مهاجرت آن کشور انجام دهند. اگرچه مدت زمان مجاز در ویزاهای تحصیلی بیش از یک سال است؛ اما در این مورد هم فرد نمی‌تواند بیشتر از زمان مشخص شده در کشور مقصد بماند؛ از این رو این ویزا نیز در گروه ویزاهای غیر اقامتی قرار می‎گیرد.

این در حالی است که افراد با اخذ ویزاهای اقامتی مجاز هستند که مدت زمان بیشتری در کشور مورد نظر خود بمانند. این مدت زمان بسته به کشورهای مختلف تفاوت دارد. در واقع باید این گونه بیان کنیم که برخی از کشورها در ابتدا برای متقاضیان، ویزای اقامتی موقت صادر می‌کنند که مدت زمان آن یک سال و یا بیشتر است. پس از آن اگر فرد شرایط لازم را داشته باشد، ویزای او تمدید شده و در نهایت به ویزای دائم تبدیل می‌شود. در چنین شرایطی فرد می‌تواند به طور دائم در کشور مورد نظر سکونت پیدا کند.

مورد دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، امکان اخذ تابعیت در ویزاهای اقامتی است. در حقیقت زمانی که شما این مجوز را کسب کنید، با ارائه اسناد و مدارک مربوطه و داشتن شرایط لازم می‌توانید به عنوان یکی از شهروندان کشور مورد نظر خود قلمداد شوید و تابعیت آن کشور را دریافت کنید. این در حالی است که در ویزاهای غیر اقامتی به هیچ عنوان امکان دریافت تابعیت کشور مورد نظر وجود ندارد.

امکان کار، تحصیل و سایر فعالیت­ها در کشور مورد نظر

افرادی که از طریق ویزاهای غیر اقامتی وارد یک کشور خارجی می‌شوند، نمی‌توانند به فعالیت‌های تجاری بپردازند و درآمدی کسب کنند. در حقیقت برای این افراد مجوز کار صادر نمی‌شود. همچنین به غیر از ویزای تحصیلی که اختصاصاً برای امور آموزشی و تحصیلی صادر می­شود و محل تحصیل فرد در آن مشخص است، با دریافت سایر ویزاهای غیر اقامتی امکان تحصیل آزادانه در مراکز و مؤسسات آموزشی وجود ندارد. در حالی که این موضوع در خصوص ویزاهای اقامتی صدق نمی‌کند و شما می‌توانید هر مرکز یا مؤسسه آموزشی را برای اهداف تحصیلی خود انتخاب کنید و محدودیتی در این خصوص وجود ندارد.  

تعداد افراد همراه

ویزاهای غیر اقامتی تنها برای فرد مشخصی صادر می‌شوند و شما نمی‌توانید افراد دیگری را به عنوان همراه به کشور مورد نظر خود ببرید. این در حالی است که در ویزاهای اقامتی امکان بردن اعضای خانواده و افراد دیگری به عنوان همراه متقاضی اصلی وجود دارد. این موضوع یکی از مزایای قابل توجه ویزای اقامتی است.

اگرچه برخی از اسناد و مدارک مانند پاسپورت و مدارک هویتی میان ویزاهای غیر اقامتی و اقامتی مشترک هستند؛ اما باید در نظر داشته باشید که برای اخذ هر کدام از این روادیدها باید اسناد و مدارک ویژه ای به مأموران سفارت تحویل داده شود. به دلیل گستردگی این مدارک و متفاوت بودن آن‌ها لازم است که از راهنمایی کارشناسان مهاجرتی در این زمینه کمک بگیرید. مجموعه مهاجرتی ویزاپلاس به عنوان یکی از معتبرترین شرکت های مهاجرتی می‌تواند به خوبی شما را در این زمینه راهنمایی کرده و بر اساس جدیدترین قوانین و مقررات وضع شده در کشور مورد نظرتان، اسناد و مدارک لازم را به شما معرفی کند.

تفاوت ویزاهای اقامتی و غیر اقامتی

از تفاوت‌هایی که میان ویزاهای اقامتی و ویزاهای غیر اقامتی وجود دارد، بهره مندی فرد از امکانات اجتماعی مختلف در کشور مورد نظر است. در حقیقت اگر شما موفق به اخذ ویزای اقامتی شوید، به راحتی می‌توانید به طور بلندمدت از تمامی زیرساخت‌های اجتماعی و رفاهی کشور مورد نظرتان برخوردار شوید و سطح کیفی زندگی خود را ارتقا دهید. این موضوع در خصوص ویزاهای غیر اقامتی صدق نمی‌کند و بسته به کشور مورد نظرتان محدودیت‌های مختلفی در این زمینه وجود دارد.

سخن آخر

در ابتدا در این مقاله از سایت ویزاپلاس به تعریفی از ویزا پرداختیم. آگاهی از تفاوت‌های میان ویزاهای اقامتی و ویزاهای غیر اقامتی می‌تواند به شما کمک کند تا انتخاب آگاهانه تری داشته باشید. امکان کار و تحصیل آزادانه، اخذ تابعیت کشور مورد نظر، اقامت بلندمدت و بدون محدودیت و برخورداری از تمامی زیرساخت‌های اجتماعی، رفاهی و درمانی از جمله مزایایی هستند که با اخذ ویزاهای اقامتی می­توان از آنها بهره برد؛ اما در ویزاهای غیر اقامتی خیر. مجموعه مهاجرتی ویزاپلاس با آگاهی از به روزترین تغییرات صورت گرفته در خصوص مقررات صدور ویزای کشورهای مختلف به راحتی می‌تواند شما را از سردرگمی نجات دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.